De disseny intel·ligent i coladors al cap

Companys,

Els ciments de la Wall of Separation entre Església i Estat en els EEUU trontollaren una vegada més cap al 2005, durant el mandat de Bush fill. Militant del Partit Republicà, presencià com el consell d’educació de Kansas (un estat dels de pel mig, històricament conservador) reorientava les classes de biologia per a dedicar el mateix temps a l’ensenyament d’evolució darwiniana que al creacionisme. Maquillant la paraula creacionisme a “disseny intel·ligent” i evitant mencionar directament “Déu” (per la prohibició del teocentrisme als colegis públics dels EEUU), i sota l’argument que l’evolució era una altre tipus de religió i que no considerar també el “disseny intel·ligent” suposaria una clara discriminació.

El juny d’aquell mateix any, un recentment graduat en Física (he he he) d’Oregon (més a l’oest i demòcrata), Bobby Henderson, enviava una carta oberta al consell d’educació responsable, en to d’indignació, per a reclamar que la seva pròpia religió mereixia el mateix temps de dedicació que les que s’estaven impartint llavors. Havia nascut el “pastafarisme”, o la religió del “Monstre de l’Espaguetti Volador (MEV)”:

… one third time for Intelligent Design, one third time for Flying Spaghetti Monsterism, and one third time for logical conjecture based on overwhelming observable evidence.” – Bobby Henderson

Comprimiré la polèmica que es generà en conseqüència: rectificar és de savis, diuen, i una votació popular el 2006 revocà la decisió del consell, no haguent de lamentar danys. Mesos més tard, Henderson declarava que “I wrote the letter for my own amusement as much as anything“, però la realitat era que els seguidors del pastafarisme no deixaven d’augmentar. Els mitjans de comunicació se n’havien fet eco, el fons de recaptació de la plataforma ‘crowdfunding’ de l’església MEV superava el milió i mig de dòlars, i la religió alternativa en qüestió ja havia guanyat fidels overseas, fins al punt d’ésser permesos els coladors al cap en les fotografies identificatives com a símbol religiós, de la mateixa manera que les monges o les dones musulmanes. Mentrestant, la religió del Monstre de l’Espaguetti Volador agafava forma i ja disposava d’infinitats de sàtires als cristians, que mereixen ésser conegudes i reconegudes.

La deïtat és el Monstre de l’Espaguetti Volador i disposa d’un apèndix tallarínic sagrat. La creència central és que el MEV va crear l’univers en estat etílic i que això explicaria les imperfeccions del món creat. Les evidències que recolzen l’evolució han estat posades expressament per a posar a prova la fe dels creients. El dia sagrat dels pastafaris és el divendres i aprofiten per a vestir-se de pirates. Creuen en un cel ple de volcans de cervesa i strippers. L’infern és exactament igual, però la cervesa dels volcans està calenta i els strippers pateixen d’enfermetats de transmissió sexual. Les oracions al MEV han d’acabar en “RAmén”. Els profetes són el mateix Bobby Henderson i el capità pirata Mosey, aquest últim essent agraciat amb les taules dels deu “Realment preferiria que no” en el cim del Salsa:

MEVyMosey
Mosey és entregat les taules dels deu “Realment preferiria que no”.

 

I don’t have a problem with religion. What I have a problem with is religion posing as science. If there is a God and he’s intelligent, then I would guess he has a sense of humor.” – Bobby Henderson

RAmén, doncs.

Sam

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s