Fragment

Som-hi, ens trobem al 3r curs del grau en enginyeria biomèdica, una carrera especial, que sona bé i promet futur, malgrat les esquerdes que es comencen a traslluir, a uns estudiants amb inquietuds i un blog en hores baixes per a il·lustrar-les. Som la segona promoció i donem gràcies de no ser la primera, però tant de bo siguéssim la desena. Tot i això, seguim amb més o menys encert el pla docent i encarem, aquest any, les primeres disjuntives. És important escollir bé, és important saber a què ens volem dedicar i per això hi donem voltes en una assignatura. Però també és important definir el dret de superfície.

Dit de manera col·loquial, el dret de superfície, és un dret real que atribueix la propietat temporal, del que el superficiari construeixi en una finca aliena, separada de la propietat del sòl. És a dir, durant un període de temps establert, el dret d’accessió queda anul·lat. La constitució del dret de superfície pot ser gratuïta o bé onerosa, i passat el termini, tot el que s’hagi construït en el sòl, reverteix, sense cap indemnització, al propietari del sòl.

Ens podríem preguntar què compartim tots plegats, si ens sentim enginyers biomèdics i si hem fet de la biomedicina la nostra identitat i formem, d’aquesta manera, part d’una minoria. Donat que, professionalment parlant, som, o hauríem de ser, interdisciplinaris, també hauríem de preguntar-nos si els elements que fem nostres són suficients i prou “nostrats” per a mantenir la cohesió i no perdre aquesta identitat, i no per això deixar de preguntar-nos per les diferents formes de l’acció delictiva.

El primer que podríem pensar, és fer allò que està prohibit per la llei. En aquest cas estaríem parlant d’un delicte de comissió, com per exemple l’homicidi. Un delicte d’omissió en canvi, consisteix a no fer allò que la llei dicta, un exemple seria no socórrer algú quan existeix la possibilitat de fer-ho. Finalment, tenim la comissió per omissió, que consisteix a no fer l’acció que la llei dicta, quan existeix la obligació jurídica, que es defineix segons la posició de garant, de fer l’acció esmentada. Matisant l’exemple anterior, seria no fer l’acció de socórrer el banyista per part del socorrista.

Assistim a una període de canvis en la manera de veure i viure la carrera. La opinió que té el qui escriu aquestes línies, sobre la nostra formació universitària, és poc clara, si bé és cert que ha estat tergiversada pel mateix cap al pessimisme a fi de promoure el debat. Al capdavall, potser serem capaços de sortir del toll i seguir riu avall fins a trobar un lloc necessitat d’allò que podem aportar com a enginyers biomèdics.

Any nou, personatge nou. La intermitència de la redacció i la terbolesa del contingut del tema central, i la incongruència amb els temes secundaris son fruit d’un cúmul de circumstancies amb el text insuls que acabeu de llegir com a resultat, considereu-lo un fragment d’un llibre aleatori de la Biblioteca.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s