Pròleg d’una conjura.

Era un home solitari. Era un home sol. Però no era pas sol un home. O això creia ell.

El centenari del començament de la Gran Guerra i ell seguia allà, tan tranquil, suposant un dia més, rebent salutacions, felicitacions i paraules grandilocuents. Ningú al seu voltant, ni tan sols ell mateix, imaginava que un popet treuria el cap i, assegurant-se que no el veiés ningú, se li acostaria i a cau d’orella li diria: “Ja és l’hora”.

Obrint els ulls desmesuradament, s’hi trobaria a ell mateix sorprès, neguitós, expectant. El seu cos seguia a l’illa, però el seu cap voltava entre records. Imaginava, amb un mig somriure il·lusionant, plasmar genialitats i moments èpics allà on desprès se les pogués donar rèdit, amb la seguretat que el pop vetllaria per elles, no deixant-les caure en l’oblit. Sense demonitzar la brevetat, i sabent que explaiar-se massa fa perdre l’essència, assumia també que els errors existeixen per a ser comesos, son mitjà i alhora finalitat. Així, polzada a polzada, pam a pam, pensava d’avançar entre paraules i ciència, entre solitud i companyia, entre seny i rauxa.

No existirà millor regal que un bon marbre per a un esculptor. De la mateixa manera l’explorador rebrà un camí verge de petjades, lliure de portes. A hores d’ara, en plena totipotencia d’aquesta pàgina, la seva gestació sembla progressar; de nosaltres dependrà doncs que esdevingui adulta. Opinió, narració i divulgació han de ser només exemples de tot allò que tingui cabuda al sac dels nostres pensaments i, tot i ser ingredients principals, han d’arribar acompanyats de complicitat, pluralitat i el nostre característic sarcasme. No deixem de ser qui som, per molt que ens vinguin ínfules de filòsofs.

No embogeixis de la lluna. No només d’ella. 

~ Harvey i tal

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s